28-7 Naar Osoyoos - Reisverslag uit Osoyoos, Canada van Sander - WaarBenJij.nu 28-7 Naar Osoyoos - Reisverslag uit Osoyoos, Canada van Sander - WaarBenJij.nu

28-7 Naar Osoyoos

Door: Yvette

Blijf op de hoogte en volg Sander

30 Juli 2009 | Canada, Osoyoos

Vroeg opgestaan, ontbijt gehaald bij plaatselijke supermarkt. We rijden weer een klein stukje verder naar het oosten, Osoyoos.

Het wordt weer een warme dag, dus we willen lekker op tijd bij de nieuwe bestemming zijn. Het is maar 2 uurtjes rijden door de bergen, dus dat gaat lukken.

We zitten in een hotel aan het osoyoos meer, mooi uitzicht over het water. Zoals we al dachten een warme dag, 40 graden!!! Er staat een goede wind, het voelt of er een fohn staat te blazen. Dit komt doordat het stuk gebied bij de woestijn hoort. Het is droog en langs het water heb je veel druiventeelt/wijn en fruit.

We zijn 4 kilometer van de Amerikaanse grens, daar willen we graag een stempel halen. Bij de grensovergang worden er vragen gesteld eten-geld-wapens etc. Dan moeten we naar binnen om een hele vragenlijst in te vullen, vingerafdrukken te laten maken en een pasfoto. De man moet wel lachen om onze reden, alleen een stempel halen en een paar uurtjes rijden in de VS. We mogen verder gaan.

We gaan naar een ghost town Molson, hier wonen nu 35 mensen. Vroeger was er een spoorlijn en was er bedrijvigheid, nu is er weinig te beleven.
De oude winkels en huizen staan nog in old Molson. Je mag er naar binnen, heel apart om in de oude gebouwen een kijkje te nemen. We zetten onze naam in het gastenboek, want Nederland staat er niet bij.

De luchten zijn donker, onweerswolken, maar het is nog steeds warm.
We rijden langs een dam en gaan terug naar Canada. Hier moeten we aangeven dat we even in Amerika zijn geweest en dat we begin augustus weer naar Nederland gaan. Dan mogen we doorrijden, op naar de supermarkt. Koud drinken en bier halen, ook bbq spullen, want bij het hotel staan 4 gasbbq´s die je mag gebruiken. Na het zwemmen in het meer en zonnen op het strand, gaan we heerlijk bbqen aan het water.

´s Avonds kletsen we met een stel uit canada-amerika en laten onze foto´s zien.

Lekker slapen en dan morgen weer een stukje verder naar het oosten!

bye.

• 30 Juli 2009 - 14:25

Ingrid & Rens:

zo zo ook nog in amerika geweest doe maar duur... nou nog even genieten daar. wij gaan zaterdag naar turkie, dus na de vakantie spreken we elkaar vast wel weer... veel plezier nog

• 30 Juli 2009 - 15:33

Harriet:

Wat een heerlijke verhalen en wat een PRACHTIGE foto's. Sander je kunt je beroep ervan maken hahaha. Heel veel plezier met de laatste dagen.

Groetjes Harriet

ps wij hebben al lang Canada op ons lijstje staan, dat is nu wel versterkt zeg!!