18-07 Icefields Parkway - Reisverslag uit Jasper, Canada van Sander - WaarBenJij.nu 18-07 Icefields Parkway - Reisverslag uit Jasper, Canada van Sander - WaarBenJij.nu

18-07 Icefields Parkway

Door: Yvette

Blijf op de hoogte en volg Sander

19 Juli 2009 | Canada, Jasper

Hello!

Koffers weer gepakt, ontbijt gehaald en op naar de volgende bestemming.
Via Banff National Park naar Jasper National Park. Dit gaat via de Icefields Parkway, door de Rocky's met prachtige blauwe meren, watervallen, canyons en gletsjers.
We stoppen vaak om te kijken en het op de foto te zetten.
Bij de Mistaya Canyon (10 minuten lopen bergafwaarts) komen we bij een uitgeslepen rotswant, het water dendert er hard door heen, waardoor de rivier steeds dieper wegzakt in het gebergte.
Bij de Columbia Icefield doen we een vest aan, want we lopen omhoog naar de gletsjer. Je kan goed zien dat de aarde steeds warmer wordt, want de gletsjer smelt ieder jaar meer. Er staan bordjes met jaartallen, zodat je kan zien waar de gletsjer geweest is. Wij moeten dus een behoorlijk eind lopen om bij het ijs te komen. Het is een toeristisch punt, veel mensen willen even op de gletsjer staan.

Ook deze dag weer de airco in de auto aan, het is ook vandaag 25 graden (zelfs in de bergen!)

Rond 18 uur in Jasper aangekomen, hotel Amethyst Lodge snel zonder tomtom gevonden. Net wat in het hotel gegeten en naar het centrum gelopen om even in de winkeltjes te neuzen en voor koffie/thee. Het regent vanavond (voor het eerst tijdens de vakantie, maar we zijn ook 300 km. naar het noorden gereden), dus het koelt lekker wat af. Hier blijven we 2 nachten, lekker relaxed!

liefs yvet

• 19 Juli 2009 - 18:21

Pascal:

het ziet er allemaal geweldig uit en ik herken erg veel op de foto's.
    we hebben alles gepakt en gaan vannacht om 2 uur rijden. Ik hoop dat ik ergens in italie ook af en toe kan kijken op deze site want het is erg leuk.
    groetjes berinda,amber ,sterre en pascal.