19-07 Maligne Lake (Jasper NP) - Reisverslag uit Jasper, Canada van Sander - WaarBenJij.nu 19-07 Maligne Lake (Jasper NP) - Reisverslag uit Jasper, Canada van Sander - WaarBenJij.nu

19-07 Maligne Lake (Jasper NP)

Door: Sander

Blijf op de hoogte en volg Sander

20 Juli 2009 | Canada, Jasper

Hallo Allemaal,

Voor de mensen die nu op vakantie gaan allereerst een hele fijne vakantie toegewenst! Ik hoop dat deze net zo mooi mag worden als de onze.

EERSTE BEER GEZIEN VANDAAG!!!

Je leest het goed. Vandaag hebben we wild gespot. Mooie herten en zelfs een beer vandaag! Het was een zwarte beer, hij stond hoog tegen een rotswand aan. Je ziet iedereen direct stoppen op de weg en fotograferen. Je weet dus gelijk als er wild door iemand gezien is. Dit belooft wat voor straks. We gaan vanavond op wild-safari met een gids. Het is nu 17.00u bij ons. Om 17.45 uur worden we bij het hotel opgehaald en gaan we met een bus de bergen in op zoek naar wild. Ik heb mijn camera helemaal opgeladen en gepoetst klaarliggen.

Ook vandaag weer een erg mooie Canyon bekeken op de route naar Maligne Lake.
(zie foto waterval)

Jasper is een druk maar gezellig bergplaatsje. (4200 inwoners, maar ik denk momenteel wel 15.000 met toeristen) De trein door de Rocky's naar Vancouver komt hier ook langs.

Groet en tot later,

WILD-TOUR GEHAD!

Weer veel wild gezien en geleerd waar je wild kan vinden. Helaas mochten we de bus niet uit en zijn de foto's door het glas van de bus gemaakt. Maar het was wel super gaaf! Veel gezien.

Wat we hebben gezien:
- Elks (herten, met gewei is mannetje)
- Zwarte Beer
- Big Horn Scheep (soort steenbok)
- Bever nest
- Coyote (jongen)
- Diverse roofvogels

Sander

• 21 Juli 2009 - 06:05

Marianne:

Wauw!! Wat een schitterende foto's. Wat is het daar prachtig he?!

Nog heel veel plezier, geniet er van!!

Groetjes Marianne