20-07 van Jasper naar 100 mile house
Door: Sander
Blijf op de hoogte en volg Sander
21 Juli 2009 | Canada, 100 Mile House
Het gaat goed met ons, vandaag 27 graden, we boffen echt!!
Om 7 uur opgestaan om op tijd weg te rijden uit Jasper, vandaag nl 500 km. rijden. We vertrekken rond 8 uur, zien langs de weg herten ('s ochtends en 's avonds meeste kans, daar zijn we nu wel achter!). We rijden britisch culumbia in, tijdszone, dus de klok 1 uur terug. Het verschil met NL is nu 9 uur. De weg gaat tussen de bergen door, met veel bossen. Het is erg rustig, af en toe kom je een auto tegen, maar vaak rijden we alleen. De omgeving verandert: minder hoge bergen en minder bijzondere uitkijkpunten. Een nationaal park is echt speciaal en is dus niet overal, dat weten we na vandaag.
Er vliegt plotseling een vogel tegen de auto, we willen even stoppen om te kijken naar de auto, niets te zien. Maar wat ligt daar op de parkeerplaats, 3 BEREN, in een berg met graan. Daar zijn ze dol op, ze eten zich helemaal vol en letten helemaal niet op ons. Vanuit de auto maken we foto's en filmen we de 3 zwarte beren. Leuk!
Onderweg schiet San ook nog plaatjes van oude pick ups, toevallig staan die op de Holland Road! De man vraagt of san op zoek is naar een oude auto haha!!
Om 13 uur bij het hotel in 100 mile house, we bezoeken een openlucht museum zoals de engelse goudzoekers vroeger leefden. Ook lopen we naar een park met een kleine waterval en dan gaan we lekker eten. Naast het hotel zit een restaurant El Caballo, keuken is mexicaans-duits ivm de eigenaren. Ik heb heerlijk een pakketje zalm/groente/aardappels gehad en San een schnitzel. Als toetje chocolade cake, dus na t eten maar een stukje gewandeld om die calorieen maar te verbranden.
Zo lekker vroeg slapen, morgen weer op tijd rijden naar Whistler.
ciao!!
21 Juli 2009 - 09:41
Buurman:
Super super super mooie foto's Sander en Yvette!
wat een ervaring moet dit zijn! (Toch de moeite van het vliegen wel waard toch?!!)
heel veel plezier nog! ik ga alles nog een keer doorlezen als ik zelf terug kom van vakantie!!
Gr Sven. -
21 Juli 2009 - 09:41
Buurman:
Super super super mooie foto's Sander en Yvette!
Gr Sven. -
21 Juli 2009 - 17:22
Jan En Boukje:
Hallo reizigers.
Nou die beren staan er goed op.
Zien jullie ook veel roofvogels?
Geniet van alles ,
wij zijn druk bezig met dozen in te pakken.
Doei groetjes van de Reitsma,s
22 Juli 2009 - 08:33
Sandra:
Hey!
Wat een leuke verhalen en mooie foto's!Fijn dat jullie het zo leuk hebben. Geniet er van.
liefs sandra -
22 Juli 2009 - 10:07
Beppe:
Lieve Sander en Yvette,
Wat zien jullie veel van de natuur en wat een prachtige dieren! Leuk die foto's! Geweldig dat Pake en ik dat kunnen volgen, ook jullie reisverslag.
liefs, Pake en Beppe -
22 Juli 2009 - 20:11
Ingrid:
wijs hoor zo'n beer...
groeten uit huizen -
22 Juli 2009 - 21:17
Floris En Monique:
Hoi Sander en Yvette,
Zo te zien vermaken jullie je uitstekend. Erg gave foto's; wat een mooi land! Heel veel plezier nog, geniet ervan! Groetjes, Floris en Monique