21-07 Naar Whistler - Reisverslag uit Whistler, Canada van Sander - WaarBenJij.nu 21-07 Naar Whistler - Reisverslag uit Whistler, Canada van Sander - WaarBenJij.nu

21-07 Naar Whistler

Door: Yvette

Blijf op de hoogte en volg Sander

23 Juli 2009 | Canada, Whistler

Wakker worden in 100 mile house, ontbijten zit bij de prijs in. Lekker toast (met pindakaas haha), we maken een wafel (apart als ontbijt) en zijn klaar voor vertrek naar het zuiden. 300 km voor de boeg. Het landschap is in Canada erg afwisselend, we rijden door hele droge stukken en dan weer door groenere delen. Tot slot 100 km. door de bergen. We hebben weer veel wild gezien, 3 herten, coyote, roofvogels. Ook komen we langs indianen, ze wonen in vervallen huisjes met veel rotzooi. Alles staat in de tuin van auto's tot koelkasten.
Het wordt steeds warmer, 36 graden onderweg. Aangekomen in Whistler 31 graden. Hier zijn ze druk in voorbereiding voor de olympische spelen 2010: wegen, gebouwen worden allemaal gemaakt. Het hotel, blackcomb lodge, is erg mooi. Midden in het toeristische centrum, veel winkeltjes, hotels en restaurantjes. Je kan op de gletsjer zelfs nog skien, dus sommige mensen lopen in dikke winterkleding met ski's!!
We gaan lekker zwemmen/sauna in het hotel. We wokken bij Mongolie Grill, een lekker restaurant. Wij pakken een klein bord om te laten wokken, maar de canadezen hebben grote porties op hun bord.
Tot slot een italiaans ijsje, want dat is ook wel erg lekker!!!!

Morgen gaan we de bergen op!

x