over de hardangervidda - Reisverslag uit Nesbyen, Noorwegen van Sander - WaarBenJij.nu over de hardangervidda - Reisverslag uit Nesbyen, Noorwegen van Sander - WaarBenJij.nu

over de hardangervidda

Door: Yvette

Blijf op de hoogte en volg Sander

07 Augustus 2010 | Noorwegen, Nesbyen

Woensdag, we vertrekken om half 10 uit Bergen. Vandaag gaan we een toeristische route rijden. Vanaf Bergen over weg nummer 7, langs de Hardangerfjorden en de Hardangervidda.
We zien mooie watervallen en er zijn genoeg plekjes om even te stoppen. Een oude boerderij (museum) langs de kant van de weg is er ook een voorbeeld van. Daarna bij de grote waterval voringsfoss een ijsje eten, en bovenop de Hardangervidda, een grote hoogvlakte, even stoppen bij een huisje van gras dat als winkeltje in ingericht. Via de wintersportplaatsjes Geilo tot en met Nesbyen (ondertussen kijken we nog bij 2 kleine staafkerken) rijden we naar Tunhovd. Een kleine camping aan een meer waar we om 19.30 uur inchecken. We hebben weer een stukje op de kaart gereden vandaag. In de gemeenschappelijke keuken maken we ons diner klaar en daar eten we het op. Gezellig kletsen met andere NLers uit Bussum en Schagen, ook loopt er af en toe een muisje in de kamer: aaah voetjes van de vloer. De avond vliegt voorbij, waardoor wij om 23.30 uur nog gaan afwassen. Voor morgen is er regen voorspeld, wij willen dan naar het natuurpark Langedrag gaan. Na 18 dagen mag de paraplu tevoorschijn komen!

Liefs uit Noorwegen