Dagje Bergen - Reisverslag uit Bergen, Noorwegen van Sander - WaarBenJij.nu Dagje Bergen - Reisverslag uit Bergen, Noorwegen van Sander - WaarBenJij.nu

Dagje Bergen

Door: Yvette

Blijf op de hoogte en volg Sander

06 Augustus 2010 | Noorwegen, Bergen

Dinsdag 3 augustus, de bushalte is tegenover de camping, om half 11 stappen we in. Met de bus gaan we naar het centrum van Bergen. We zien dat de stad veel ondergrondse wegen heeft. We stappen uit bij de fontein en nemen eerst een kopje thee/latte machiato. Daarna lopen we door de winkelstraten, grote overdekte winkels naar de andere kant van het centrum. In de haven liggen weer grote cruiseschepen. Bij de vismarkt kun je van alles kopen: koningskrabben, salades, garnalen, zalm, makreel etc etc. Ook walvisvlees, erg zielig... In Noorwegen trekken ze zich niets van de regels jagen op walvissen en gaan gewoon door met de jacht. Het is droog en dat is heel uitzonderlijk voor Bergen, als je weet dat er over Bergen veel grapjes worden gemaakt: "kinderen in Bergen worden geboren met een paraplu in de hand". Het is de regenrijkste stad van Europa. Het is niet heel warm, maar alles beter dan regen!
Een deel van Bergen is Bryggen, de hanzekade: als we hier lopen lijkt het een flinke stap terug in de tijd. Een rij oude houten huisjes langs de kade, veel steegjes en nog meer houten huisjes erachter. De huisjes zitten aan elkaar, door het hout is het erg vatbaar voor brand. In de huisjes zitten veel ateliers, winkeltjes en restaurants. In een winkel verkopen ze veel dierenhuiden, ook van ijsberen met de kop er nog aan..!
Sander koopt in een groot warenhuis een boek over Noorwegen, we lunchen een lekker broodje en gaan aan het einde van de dag weer terug naar de bushalte. Bij een voorstadje doen we boodschappen en even later zijn we weer op de camping.
’s Avonds lopen we nog een stukje en dan is de dag al weer voorbij.

x